+421 944 169 485 ahoj@hiroas.sk
Budatínska 3230/16
851 06 Bratislava - mestská časť Petržalka
Do Európy dorazila nová sociálna sieť - Threads! Pripadáme si ako na Facebooku v roku 2009.

Do Európy dorazila nová sociálna sieť - Threads! Pripadáme si ako na Facebooku v roku 2009.

Nová sociálna siete Threads, ktorá bola uvedená na trh v júli tohto roku v Spojených štátoch amerických a Veľkej Británii, je teraz dostupná aj na slovenskom trhu.

Threads je produkt spoločnosti Meta, ktorá zastrešuje aj sociálne platformy Facebook a Instagram. Na oficiálnej stránke spoločnosti prebiehal odpočítavací čas do včerajšieho dňa.

Mark Zuckerberg, zakladateľ a vlastník spoločnosti Meta, informoval prostredníctvom svojho sociálneho profilu: „Dnes sme rozšírili dostupnosť Threads do niekoľkých európskych krajín. Srdečne vás vítame!“

Krajiny Európskej únie tak nasledujú za USA a Veľkou Britániou, ktoré už mohli využívať platformu Threads od júla. Európska únia uplatňuje prísne predpisy pre technologické aplikácie, ktoré majú byť využívané v jej priestore. Tieto predpisy majú za cieľ chrániť používateľov na veľkých sociálnych platformách a zahŕňajú opatrenia týkajúce sa reklamy pre deti a transparentnosti firiem.

Meta zdôrazňuje, že od júla prešla významnými zmenami zameranými na zlepšenie poskytovaných služieb. Aj keď prvotné spustenie platformy odradilo mnohých používateľov svojím nedostatočným výkonom, pridanie nových funkcií prispelo k návratu niektorých z nich. Napriek tomu je stále pozoruhodné, že Threads zaostáva za konkurenčnou platformou X (Twitter).

Threads má ambíciu konkurovať sieti X, ktorú vlastní americký podnikateľ Elon Musk. Súčasná platforma X sa už potýka s odchodom používateľov v dôsledku kontroverzných vyhlásení jej majiteľa. Príchod Threads ponúka používateľom reálnu alternatívu a existuje riziko, že konkurencia ešte viac oslabí pozíciu platformy X.

Zdielať na Facebooku
Vyfiltruj si články podla kategórie