Menu
+421 944 169 485 ahoj@hiroas.sk
Bojnická 9426/18
831 04 Bratislava
Spúšťate reklamy cez iPhone? Pozor na nový poplatok!

Spúšťate reklamy cez iPhone? Pozor na nový poplatok!

Novinka, ktorá dorazila už aj na Slovensko: pri propagovaní príspevkov na Facebooku a Instagrame cez aplikácie na iOS zariadeniach sa účtuje Apple service fee. Tento poplatok vzniká preto, že Apple si berie svoj podiel z každej transakcie vykonanej cez aplikácie na ich zariadeniach. To znamená, že ak ste napríklad plánovali investovať 42 € bez DPH do reklamy, v skutočnosti zaplatíte 60 € bez DPH, pretože 18 € z toho predstavuje poplatok pre Apple.

Ako sa tomu vyhnúť?

Dobrá správa je, že tento poplatok môžete obísť.  Apple service fee sa totiž týka iba boostovania príspevkov priamo cez aplikácie Facebook a Instagram. Ak však použijete Meta Business Suite alebo Ads Manager, tieto poplatky neplatíte. Tieto nástroje vám navyše umožnia lepšiu kontrolu nad reklamnými kampaňami, presnejšie zacielenie a plnú správu nad vašimi rozpočtami a fakturáciami.

Prečo je to dôležité?

Boostovanie príspevkov priamo cez aplikácie na iOS nielenže zvyšuje náklady kvôli Apple poplatkom, ale aj obmedzuje možnosti nastavenia kampaní. Mnoho dôležitých atribútov, ako sú správne cielenie, detaily fakturácie či optimalizácia kampaní, nie sú dostupné.

Ak chcete využiť reklamy efektívnejšie a bez zbytočných nákladov navyše, odporúčame vám prejsť na používanie Business Suite alebo Ads Managera. Týmto spôsobom maximalizujete svoj rozpočet a vyhnete sa poplatkom navyše.

Neplaťte viac, ako je potrebné! Získajte profesionálnu správu reklám a vyhnite sa poplatkom.

Poďme spolupracovať!

Zdielať na Facebooku
Vyfiltruj si články podla kategórie
Naše ostatné články